bosliefje

maandag 28 november 2011

konijntje- jaagt- op- wortels- slinger

Dit wilde ik al in de zomer maken, maar had er steeds geen tijd voor. Het idee gaat dan netjes in de rij met andere ideeën in mijn hoofd wachten, tot ik het er bijna obsessief uitgooi. Dit haakwerk lag afgelopen weekend op tafel om na het eten, bij het ontbijt, tijdens het bellen steeds een minuutje aan te werken. Ik kan het dan gewoon NIET laten liggen. Het patroon is niet moeilijk, ik zet 'm binnenkort op mijn blog!



 Ik kwam op het idee door mijn oude porseleinen bordje waar roversdochter nu ook uit eet (als ze eet). 
Waarschijnlijk haak ik met Pasen een kerstslinger....

zaterdag 26 november 2011

Holy Stitch 2011

Ik en Pronkstik deelden een cel bij de 6e editie van Holy Stitch. Onmogelijk om daar alleen maar te verkopen. Dit lieve armbandje voor roversdochter met vogel van Fiep Westendorp kocht ik bij Puur Arnika.
Dit tasje met geweldige stof van Kokka kocht ik bij de Vossenburcht.

En ik was al meteen verliefd op dit krukje van mijn celgenoot en hoopte stiekem dat hij niet verkocht zou worden. Dit gebeurde uiteindelijk wel; door mij!

Onze cel:
De boomsculpturen om mijn mutsjes aan op te hangen werden door mijn schoonvader gemaakt.




woensdag 23 november 2011

Ze zijn er weer!

Deze schilderopdracht komt ieder jaar terug en maakt juf bosliefje altijd erg blij!


zaterdag 19 november 2011

Mutsjes te koop!

Holy stitch was super vorig weekend!(foto's volgen nog) Ik heb het goed naar mijn zin gehad samen met Neele.
Leuk om eens een paar medebloggers in het echt te ontmoeten. Puur arnika en de Vossenburcht deelden een cel en hadden erg mooie dingen gemaakt (heb ik roversdochter mee verwend en laat ik binnenkort hier zien). En ook sophiesweetvintage ontmoet wat ook erg gezellig was! Daar bovenop heb ik meer dan de helft van de mutsjes verkocht, kortom ; een geslaagd weekend.
Wel is deze huismoeder/juf/zelfstandig ondernemer/ (las ik nou laatst in Opzij echt die vreselijke term "kostendekkenvrouwtje" ahum.... nu best wel een beetje moe. Vandaar dat ik de voorgenomen webwinkel even laat voor wat het is.Ook bestellingen even op een laag pitje. Wel kun je nog via mijn blog de onderstaande mutsjes kopen. de verzendkosten zijn €2,50 Stuur een mailtje naar bosliefje7@hotmail.com als je een van de mutsjes wilt kopen. Meet voor de zekerheid de hoofdomtrek van het kindje. Zoveel kinderen zoveel hoofden.
Hertenmutsje ongeveer 6-12 maanden  €17,50

Regenboogmutsje ongeveer 1-2 jaar  €15,00

Newborn berenmutsje €12,50 verkocht!

Vossenmuts, nog in 2 maten:
ongeveer 1-2 jaar  €17,50
ongeveer 6-12 maanden €17,50

Berenmutsjes
Newborn grijs €10,00 Verkocht!
Newborn creme gemeleerd €10,00






vrijdag 11 november 2011

Konijntje vetmesten



Vanochtend bij het consultatiebureau bleek roversdochter qua gewicht bijna onder de laagste 5 procent te duiken; nu toch  maar eens een bezoekje aan de diëtist brengen.
Deze week de foto's gemaakt voor Holy Stitch. Het konijntje wilde best poseren mits er na elk mutsje een yoghurt rozijntje volgde. Of je daar een lekker vetgemest konijntje van krijgt is nog maar de vraag.....
Vanmiddag onze cel in de Blokhuispoort klaarmaken!

dinsdag 8 november 2011

Leve het jonge kind!


Afgelopen dinsdag was ik met een collega in Utrecht bij het congres Leve het jonge kind.
We hebben daar weer een flinke dosis inspiratie opgedaan! Heb je zelf kinderen? Lees dan alsjeblieft eens een boek van de sprekers die mij enorm hebben geboeid.
Sieneke Goorhuis-Brouwer  Marianne de Valck
 Martine Delfos en voor de vakidioten: Kiezen voor het jonge kind van Helma Brouwers. Ik heb helaas te weinig tijd (voorbereidingen Holy stitch!) om hier uit de doeken te doen waarom ik na deze dag nog meer van de kinderen en mijn werk geniet en wat voor onvergetelijke inzichten ik gekregen heb.
Werk je zelf met jonge kinderen word dan lid van Vereniging jonge kind. Ik vind het zo belangrijk om niet voorbij te gaan aan de eigenheid en specifieke ontwikkeling van peuters en kleuters.
Doe mij volgend jaar maar weer zo'n geweldig congres!